Spring naar hoofdinhoud

Algemeen

info

Lees onderstaande informatie en bekijk het calamiteitenschema voor deelnemers alvorens je begint aan de race!

Let op

Schrijf voordat je begint aan de race de errata in je routeboekjes, zodat je niet per ongeluk de verkeerde route volgt!

Let op

Het kraanwater bij Herstart Ulft is verontreinigd met een bacterie. Drink geen kraanwater bij Herstart Ulft en zorg zelf voor voldoende water.

Medische ondersteuning

In de race rijden er zes EHBO voertuigen mee. Zij kunnen tijdens de race op elk moment worden opgeroepen via de medewerkers. Daarnaast is er EHBO aanwezig bij de start, herstarts en finish. Een loper die een EHBO'er laat oproepen is verplicht te wachten tot de arts is gearriveerd. Op het feestterrein is de medische zorg in handen van de EHBO Enschede.

Hesinname

De hesinname zal dit jaar weer in het Atrium van de Bastille zijn. Van 17.45 tot 20.00 uur kun je hier terecht. Als je de spullen niet bij de hesinname inlevert, zal er €25,- op de borg ingehouden worden. De spullen kunnen dan nog ingeleverd worden bij de infobalie. Daarnaast wordt er €5,- ingehouden indien de verlichting van jullie fiets niet in orde is en jullie hiervoor lampjes hebben ontvangen bij de start. Verder is het mogelijk om (een deel van) de borg te doneren.

Om de borg van € 100,- terug te krijgen, moeten in originele staat en gezamenlijk worden ingeleverd:

 • De lopershes met 2 transponders

 • De fietsershes

 • Vier startnummers van de laatste etappe met twee transponders

Gevonden voorwerpen

Tijdens de race gaan alle gevonden voorwerpen naar de infobalie op het Radboud Sportcentrum in Nijmegen en naar de infobalies op de herstarts in Ulft, Barchem en Enschede. Na de race worden alle spullen naar de infobalie in het sportcentrum op de campus van de Universiteit Twente in Enschede gebracht.

Mocht je dus spullen vinden of spullen kwijt zijn, breng ze dan naar de infobalies.

Tot vier weken na de race kunnen spullen worden afgehaald. Neem daarvoor contact op met de Organisatiecommissie in Enschede 053-489 3787 of enschede@batavierenrace.nl

Er klopt iets niet met mijn (loop)tijd, wat moet ik doen?

Het kan zijn dat er een strafcode is genoteerd en deze is toegekend en/of dat er iets mis is gegaan met de tijdsregistratie. Als hier vragen over kun je het wedstrijdsecretariaat bereiken via protesten@batavierenrace.nl.

Als je het niet eens bent met de uitslag kan je een persoonlijk protest indienen bij het wedstrijdsecretariaat tijdens de protestronde in het sportcentrum op de Universiteit van Twente van 18:30 tot 19:30 uur op zaterdagavond 25 mei.

Daarna kun je tot en met 29 mei nog protesten indienen bij het Wedstrijdsecretariaat via het e-mailadres protesten@batavierenrace.nl of via het formulier op de website. De betreffende regeling hiervoor is te vinden in artikel 22 en 23 van het wedstrijdreglement.

Tot slot

 • Let goed op omroepen en errata voor de laatste wijzigingen in de route of het programma.

 • De Batavierenrace is te gast bij alle gemeentes langs de route, veroorzaak geen overlast.

 • Er wordt hard opgetreden tegen geluidsoverlast: veroorzaak ‘s nachts geen geluidsoverlast!

 • Het nuttigen van alcoholische dranken en het gebruik van drogerende middelen tijdens de race door mensen die nog moeten rijden, fietsen of lopen is absoluut niet toegestaan.

 • Iedereen dient een geldig paspoort of identiteitskaart bij zich te dragen.

 • Verkeersregelaars staan op gevaarlijke punten om de situatie ter plekke te regelen. Ga er niet automatisch van uit dat je voorrang krijgt. Ook daar waar verkeersregelaars staan gelden de normale voorrangsregels in het verkeer.

 • Busjes of auto’s die door Duitsland rijden hebben een groene verzekeringskaart nodig. (Internationale teams met een buitenlands busje hebben deze ook in Nederland nodig.)

 • Vergeet niet voldoende water mee te nemen, het kan warm worden bij intensieve inspanning.