Spring naar hoofdinhoud

Tijdsregistratie-systeem

De door jouw gelopen tijd per rondje wordt gemeten door het tijdregistratiesysteem van de Batavierenrace. Dit systeem noemen we eBART N3xt. De realisatie van dit systeem is mede mogelijk gemaakt door het bedrijf Nedap. Hieronder lees je hoe dit systeem werkt en waar de tijden worden gepubliceerd.

logo Nedap

Hoe werkt het?

In de lopershes van jullie ploeg zit zowel aan de voor- als aan de achterkant onderaan een vakje met daarin een transponder van het tijdsregistratiesysteem. Bij het aantrekken van deze hes maakt het dus niet uit of dat de voor- of de achterkant van de hes bij de loper voorop zit. Wel is het belangrijk dat de transponders in de hes blijven zitten, dat het ploegnummers te allen tijde goed leesbaar is en dat elke loper zijn hes te allen tijden aan houdt totdat deze goed geregistreerd is! Het uitlezen op registreren van deze transponders gebeurt na elke rondje met behulp van antennes aan een constructie boven de finishline. Op het moment dat de loper voorafgaand aan jouw etappe op een wisselpunt met de hes aan door de fuik onder de constructie doorloopt, registreert deze automatisch van jouw ploeg de doorkomsttijd op dat moment. Als de jouw voorgaande loper zijn hes al voor dit punt uittrekt bestaat echter de kans dat de registratie mislukt en dat jij langer moet wachten totdat jouw ploeg wel (handmatig) geregistreerd is. Zorg er dus dat voor iedereen in jouw team weet je het hesje aan moet houden totdat je voorbij de finishlijn bent!

Nadat deze registratie daadwerkelijk plaats heeft gevonden en jij binnen de fuik het hesje hebt ontvangen van de voorgaande loper van jouw ploeg, mag je, vol goede moed, beginnen aan je eigen etappe! En als je dan na een lange tocht, nog wel met hes aan, hijgend aankomt bij het wisselpunt wordt één van de transponders in jullie hes daar opnieuw geregistreerd door de finishconstructie. En daarbij wordt jouw ploeg opnieuw gekoppeld aan de tijd op dat moment op die locatie. Het verschil tussen die twee gemeten tijden is vervolgens de door jouw gelopen etappetijd.

Let op!

Bij de laatste etappe wordt de lopershes vervangen door twee startnummers. Het is hierbij belangrijk dat het startnummer met daarop ‘front’ aan de voorkant wordt gedragen en ‘back’ aan de achterkant. Er zit namelijk alleen een transponder in het startnummer met daarop ‘front’.

Waar kan ik mijn etappetijd vinden?

Alle geregistreerde doorkomsttijden worden doorgestuurd naar de Centrale Database (CDB) in Enschede. Na binnenkomst in de CDB worden deze ook daar omgezet tot looptijden. Deze looptijden en eventuele strafcodes worden vervolgens verder verwerkt door het Wedstrijd Secretariaat. Zodra het Wedstrijd Secretariaat deze tijden heeft vastgesteld, worden ze binnen een paar minuten automatisch op de website van de Batavierenrace gepubliceerd. Let op: het betreft altijd officieuze tijden. De officieuze uitslag is ook terug te vinden ouderwets op papier bij de Bastille aan de kant van de BataRadio studio. De definitieve einduitslag wordt pas uiterlijk de woensdag na de race bekend gemaakt via de site van de Batavierenrace.

Er klopt iets niet met mijn (loop)tijd, wat moet ik doen?

Het kan zijn dat er een strafcode is genoteerd en deze is toegekend en/of dat er iets mis is gegaan met de tijdsregistratie. Als hier vragen over kun je het Wedstrijdsecretariaat bereiken via e-mailadres protesten@batavierenrace.nl of via het formulier op de website.