Spring naar hoofdinhoud

Nijmegen

Ophalen Swapfiets

Als je ploeg een ticket heeft gekocht om een Swapfiets te huren tijdens de Bata, is de volgende informatie van belang.

De Swapfiets kan voor het Bata kantoor op het RSC (Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen) worden opgehaald en weer worden ingeleverd bij de Swapfiets winkel op de Oude Markt te Enschede (Haverstraatpassage 90, 7511 EZ Enschede).

Radboud Sportcentrum

20:00 - 21:30 Fietsverlichtingcontrole, ploegleidersmelding en fietsershesuitgifte

In verband met de centrumetappe zal de fietsverlichtingscontrole, ploegleidersmelding en fietsershesuitgifte op één tijdstip plaatsvinden. Dit gebeurt tussen 20:00 en 21:30. Deze locatie is ook aangegeven door middel van bewegwijzering. De ploegleidersmelding en de fietsershesuitgifte vinden plaats in Sporthal 1 (ingang klimwand). De fietsverlichting-controle zal plaatsvinden aan de voorzijde van het sportcentrum.

  • De fietsverlichting-controle: omdat een groot gedeelte van de race 's nachts plaatsvindt, is het van belang dat de verlichting van jullie fiets in orde is. De controle is verplicht en wanneer de fietsverlichting niet in orde is ben je verplicht om fietslichtjes van de Batavierenrace af te nemen. Het bedrag van EUR 5,- wordt ingehouden op de borg. Wanneer je fiets goedgekeurd is ontvang je van een medewerker een formulier met gegevens van je ploeg, waarmee je de fietsershes kunt ophalen.
  • Fietsershesuitgifte: wanneer je door de fietsverlichtingscontrole bent gekomen, zullen bewegwijzering en medewerkers je wijzen waar je de fietsershes kunt ophalen. Hiervoor dien je het formulier dat je ontvangen hebt bij de fietsverlichtingscontrole in te leveren. Zorg dat de ploeggegevens correct zijn!
  • Ploegleidersmelding: naast de fietsershesuitgifte staat een tafel voor de ploegleidersmelding. Hier kun je een ploegleiderstasje met alle belangrijke documenten ophalen.

22:00 Ploegleidersinstructie

De ploegleidersinstructie begint om 22:00 in Sporthal 1 in het Radboud Sportcentrum in Nijmegen. Hier vertelt de organisatie de belangrijkste zaken over de race. Bij de ploegleidersinstructie mag, in verband met brandveiligheid alléén de ploegleider aanwezig zijn. Mocht je als ploegleider niet aanwezig kunnen zijn, dan mag de contactpersoon van de nachtploeg als afgevaardigde komen. Zorg dat de gegeven informatie door wordt gecommuniceerd naar de hele ploeg.

20:00 - 00:00 Pendelbussen Nijmegen RSC - Nijmegen Centraal Station

Tussen 20:00 en 00:00 zullen er pendelbussen rijden tussen bushalte centraal station Nijmegen en bushalte Erasmusgebouw Nijmegen en andersom. Vanaf CS zul je nog zo'n 15 min moeten lopen naar de start van de centrumetappe. Dit is aangegeven met bewegwijzeringsbordjes.

info

Zorg dat de eerste loper op tijd op de Grote Markt is om de lopershes op te halen (dit kan tot 22:00)

De rest van de ploeg kan naar de Grote Markt om de start te bekijken, en vervolgens de bus terug nemen naar het Radboud Sportcentrum om de eerste lopers binnen te juichen. In het kader van het 10e lustrum zijn er ook allerlei leuke activiteiten gepland op het RSC (lees verder).

De Grote Markt

20:30 - 22:00 Lopershesuitgifte

De eerste loper zal de lopershes van jullie team op moeten halen tussen 20:30 en 22:00. Dit kan bij de kraampjes die te vinden zijn voor de Hema op de Grote Markt. Om alles soepel te laten verlopen zijn de hessen gesorteerd op startgroep en startnummer. Het is daarom belangrijk dat je de volledige naam, startnummer en stargroep van jouw ploeg weet.

22:30 Start etappe 1 (centrumetappe)

Radboud Sportcentrum

DJ & neon dansvloer

Vanaf 21:00 draait DJ Joe Hurt de leukste hitjes en kun je dansen op de neon-dansvloer, deze is geregeld door de lustrumcommissie!

Fotobooth

Ga op de foto met je ploeg bij de fotobooth, deze staat in de centrale hal naast de infobalie (zie I op de plattegrond).

Licht show

Kom vooral je ploeggenoten aanmoedigen en bekijk de lichtshow op het startterrein (zie H op de plattegrond).

Parkeren ploegbusjes

De voertuigen van je ploeg kan je parkeren op P 9 en P10. Voor de locatie, zie de plattegrond hier onder.

Bussen naar Ulft

Zaterdagochtend vertrekken er 2 bussen richting de herstart locatie in Ulft.

De bus voor startgroepen 1 tot en met 4 vertrekt om 4:30 vanaf de Driehuizerweg (achterzijde Radboud Sportcentrum, zie BUS op de plattegrond).

De bus voor startgroepen 5 tot en met 7 vertrekt om 5:00 vanaf de Driehuizerweg (achterzijde Radboud Sportcentrum, zie BUS op de plattegrond).

Bussen naar Barchem

Zaterdagochtend vertrekken er 2 bussen richting de herstart locatie in Barchem.

De bus voor startgroepen 1 tot en met 4 vertrekt om 9:00 vanaf de Driehuizerweg (achterzijde Radboud Sportcentrum, zie BUS op de plattegrond).

De bus voor startgroepen 5 tot en met 7 vertrekt om 9:30 vanaf de Driehuizerweg (achterzijde Radboud Sportcentrum, zie BUS op de plattegrond).

Plattegrond Herstart Radboud Sportcentrum

plattegrond