Spring naar hoofdinhoud

Enschede

note

Parkeer zo ver mogelijk naar achter op het terrein bij Menzis als je naar de herstart op de Oude Markt in Enschede gaat.

Ophalen Swapfiets​

Als je ploeg een ticket heeft gekocht om een Swapfiets te huren tijdens de Bata, is de volgende informatie van belang.

De Swapfiets kan voor het Bata kantoor op het RSC (Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen) worden opgehaald en weer worden ingeleverd bij de Swapfiets winkel op de Oude Markt te Enschede (Haverstraatpassage 90, 7511 EZ Enschede).

Plattegrond UT​

plattegrond UT

Hesinname​

Om de borg van € 100,- terug te krijgen, moeten in originele staat en gezamenlijk worden ingeleverd:

 1. De lopershes met 2 transponders
 2. De fietsershes
 3. Vier startnummers van de laatste etappe met twee transponders

Het inleverpunt is te vinden in de Bastille op de campus (zie H op de kaart hier boven). Van 17.45 tot 20.00 uur kun je hier terecht. Als je de spullen niet bij de hesinname inlevert, zal er €10,- op de borg ingehouden worden. De spullen kunnen dan nog ingeleverd worden bij de infobalie. Daarnaast wordt er €5,- ingehouden indien de verlichting van jullie fiets niet in orde is en jullie hiervoor lampjes hebben ontvangen bij de start. Verder is het mogelijk om (een deel van) de borg te doneren. Dit geld gaat naar de Bata4life actie waarmee geld wordt opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte Batten. Dit doen we in samenwerking met onze partner stichting Beat Batten. Je kunt bij de hesinname aangeven of je (een deel van) de borg wilt doneren.

Eten op de campus​

logo Domino's

Het deelnemersdiner vindt dit jaar op andere wijze dan normaal gesproken plaats: op het terrein van de campus van de UT Enschede zullen een aantal foodtrucks en afhaalpunten van Domino's pizza staan om ervoor te zorgen dat je met een goede bodem het Batavierenfeest in gaat!

Slapen op de campus​

campings

Na afloop van het feest en de race is het mogelijk om in Enschede te blijven slapen en te genieten van de festivalsfeer! Vanuit de organisatie zijn er twee mogelijkheden om te kunnen overnachten: een plek in de slaapzalen van het sportcentrum of een plek op de camping. In het sportcentrum (SC) weet je zeker dat je op het juiste moment wordt gewekt voor je moet vertrekken naar je etappe, en lig je natuurlijk lekker warm en droog. Voor de slaapzalen kunnen van tevoren bandjes worden besteld via de website, maar mocht die ene leuke jongen/meid nou geen slaapbandje hebben, dan kan deze altijd na verkoop bij de infobalie gehaald worden.

De andere overnachtingsoptie is op de campings, die op de campus zijn ingericht. De locaties van deze campings zijn op de plattegrond hieronder te zien: de Carilloncamping (CC), de Hockeycamping (HC) en de Vlindercamping (VC).

In Enschede is kamperen op de camping gratis. Om ervoor te zorgen dat ook de komende jaren het kamperen gratis blijft, is het belangrijk dat de busjes worden geparkeerd op de aangegeven parkeerplaats, er binnen de lijnen wordt gekampeerd en de camping netjes achtergelaten wordt. Er mag geen glas meegenomen worden naar de camping. Ook worden alleen tenten van maximaal 6 personen toegelaten.

Verder gelden er op de camping de volgende (gedrags-)regels waar een ieder zich aan dient te houden:

 • Voertuigen op of aan de rand van het campingterrein zijn niet toegestaan! Je riskeert een boete. Parkeren kan op de parkeerplaatsen P1 en P2 (zie P op de kaart hierboven).

 • De camping is geopend op vrijdag vanaf 15:00u, daarvoor mogen geen tenten worden opgezet.

 • De campings zijn afgezet met lijnen i.v.m. brandveiligheid, zorg ervoor dat je je tent binnen deze lijnen plaatst.

 • Plaats jouw tent met een afstand van drie meter t.o.v. andere tenten.

 • De camping heeft een beperkte capaciteit, daarom geldt vol is vol. Wanneer de camping vol is, kan men ook nog bij de infobalie slaapbandjes voor het sportcentrum halen in de na verkoop.

 • Alleen tenten met een maximum capaciteit van zes personen zijn toegestaan.

 • Partytenten zijn verboden en zullen worden ingenomen indien deze worden opgezet.

 • Het stoken van open vuur (dus ook barbecues) is ten strengste verboden.

 • Het meebrengen van glaswerk (inclusief bierflesjes) is verboden, er is op het gehele terrein geen glaswerk toegestaan.

 • Het meenemen van flessen onder hoge druk is niet toegestaan.

 • Professionele beveiliging en politie is constant aanwezig. Laat echter geen waardevolle spullen achter! In het sportcentrum zijn kluisjes aanwezig. De organisatie is niet aansprakelijk bij diefstal of vermissing.

 • Meld calamiteiten bij de toezichthouders. Zij zijn te vinden op het campingterrein of bij de schaftketen.

 • De camping is om te slapen, wees ’s nachts stil en ga niet door met feest vieren.

 • Gooi je afval in de containers of in de afvalplaatsen. Vuilniszakken zijn te verkrijgen bij de schaftketen en de toezichthouders.

 • Uiterlijk zondagochtend om 11:00u moet je het terrein verlaten hebben.

 • Roken op de campings is verboden.

 • Aggregaten op de campings zijn verboden.

 • Bij het niet navolgen van deze regels kun je van het terrein verwijderd worden.

 • De organisatie houdt zich het recht incidenteel af te wijken van deze regels.

We willen je erop attenderen dat het verplicht is om je afval op te ruimen. Gebeurt dit niet, dan komt je gratis slaapplaats in gevaar. Let er op dat al jouw afval ook op zondagochtend in de afvalzakken terecht komt!

Batavierenfeest​

Vanaf 20:00 gaat op de campus van de Universiteit Twente het Batavierenfeest los. Hiermee sluit je de race in stijl af op ons eigen evenemententerrein. Dit jaar zijn er drie podia met elk een unieke muziekstijl.

Honger of dorst gekregen van al dat feesten? Haal een biertje bij een van de bars, drink een cocktail bij de cocktailbar of geniet van wat te eten bij de foodstreet. Munten zijn verkrijgbaar bij drie verkooppunten verspreid over het terrein.

Entree tot het Batavierenfeest is gratis.

Vrumona Tent​

Op het hoofdpodium worden om 23:00 de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Batavierenrace. Rondom de prijsuitreiking wordt er muziek gedraaid voor het brede publiek. Van Narcotic tot No Diggety, er is voor ieder wat wils.

20:00 – 22:00 Voorprogramma

22:00 – 23:00 DJob

23:00 – 23:15 Prijsuitreiking

23:15 – 00:00 DJob

00:00 – 02:00 DJ Lars

Grolsch Tent​

In Area 2 breekt DJ Boy Kroes de tent af met de ultieme feesthits. Ga van links naar rechts met de Snollebollekes en trotseer de zeven zeeΓ«n met Captain Jack. Escalatie gegarandeerd!

20:00 – 22:00 Voorprogramma

22:00 – 02:00 DJ Boy Kroes

Buitenpodium​

Vroeger was alles beter? Wel als het aan deze DJ’s ligt. In Area 3 komen alle hits uit de 80’s en 90’s langs. Van Livin’ on a Prayer tot Wonderwall, de echte 80’s en 90’s fan kan dit podium niet links laten liggen!

20:00 – 21:00 Voorprogramma

21:00 – 23:30 Mark Donders

23:30 – 02:00 DJ Jeff

Plattegrond UT​

feestterein UT