Spring naar hoofdinhoud

Belangrijke informatie

info

Lees onderstaande informatie en bekijk het calamiteitenschema voor deelnemers alvorens je begint aan de race!

Belangrijke mededelingen

Geen treinverkeer tussen Enschede en Almelo

pas op

Er rijden geen treinen van en naar Enschede vanaf 29 april!

Helaas zullen er op de volgende trajecten tijdens het Bata weekend geen treinen rijden (vanaf 29 april):

  • Enschede – Almelo

  • Hengelo – Delden

  • Hengelo – Oldenzaal.

Dit betekent dat het treinverkeer vanuit Enschede richting alle studentensteden flink ontregeld is. Dit betreuren wij natuurlijk, helaas valt dit buiten onze macht.

In samenspraak met NS en Keolis is geregeld dat NS en Keolis zondag 1 mei tussen 09:00 en 13:00 extra bussen zullen inzetten vanaf Enschede Kennispark, waarmee ongeveer 3000 extra mensen richting Almelo mee kunnen en 400 man richting Delden in dit tijdsbestek. Omdat deze capaciteit voor de hele ochtend geldt, willen we jullie dringend vragen zo vroeg mogelijk te vertrekken vanaf de campus van de UT richting huis.

Probeer dan ook waar mogelijk het OV te vermijden. Er kan geparkeerd worden op de parkeerplaats bij de Grolsch Veste en de ijsbaan vlakbij de campus. Vanaf hier is het nog geen kwartiertje lopen naar de campus van de UT. Op de campus zelf zal er helaas geen extra parkeergelegenheid zijn.

Daar komt bij dat ploegen die vrijdagavond voor de start van de race vanuit Enschede richting Nijmegen moeten vertrekken, zullen rekening moeten houden met een langere reistijd. Vertrek dus ruim op tijd om de start en de verplichte momenten (zie ploegleidersbrief 3) voorafgaand aan de race niet te missen! Ploegen die vrijdag naar Enschede willen reizen om op de camping op de UT te overnachten wordt aangeraden zoveel mogelijk buiten de spits te reizen.

Pendelbussen tussen Nijmegen Centraal station en Radboud Sportcentrum

Op vrijdagavond 29 april van 20:00 tot 00:00 middernacht rijden er gratis pendelbussen tussen de start op de Grote Markt en de Herstart op het Radboud Sportcentrum. Deze bussen rijden vanaf halte bus 10 centraal station Nijmegen naar de Radboud Universiteit Campus halte Erasmusgebouw. De bussen vertrekken, als je voor het station staat, links van het station, bij de halte bij het Mercure hotel. Hierbij is het ook mogelijk om vanaf halte Erasmusgebouw in te stappen, en terug naar Nijmegen Centraal Station gebracht te worden.

De pendelbus is bijvoorbeeld te gebruiken om een van de volgende redenen:

  • Als ploegleider moet je om 20:00 melden bij Sporthal 1, ingang bij de klimwand, RSC Nijmegen. Je kan de pendelbus pakken om hier te komen vanaf centraal station Nijmegen.
  • Je ploeg kan de centrum etappe kijken om 22:30, en dan de pendelbus vanaf Nijmegen station naar het Erasmusgebouw pakken om naar je eigen team-bus te gaan.