Spring naar hoofdinhoud

Achter de schermen

Heb je de dixies bij de wisselpunten gezien? De truien die de medewerkers dragen? De grote bussen die naar de herstarts, Nijmegen en Enschede rijden? De spandoeken van sponsoren die hangen op de dranghekken? De wegwijsbordjes die langs de route staan? En niet te vergeten het deelnemersboekje wat je nu bekijkt?

Negen studenten uit Nijmegen en Enschede en 90 vaste medewerkers uit het hele land hebben zich vanaf september 2021 ingezet om dit voor jullie te realiseren. En dit is maar een hele kleine greep van alle zaken die zijn getroffen om de traditie van de Batavierenrace ook dit jaar weer voort te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de vergunningen, de verkeersregelaars, de website, alle reglementen, het ontbijt, de lunch en het diner voor alle medewerkers, de prijzen, de verzekeringen en het tijdsregistratiesysteem.

Naast de vaste medewerkers en de Organisatiecommissie zijn er vandaag nog eens ruim 700 medewerkers op de been die zich op dit moment ergens tussen de start en de finish bevinden. Al met al zijn er bijna 800 bikkels, toppers, helden, allemaal even enthousiast, die zich inzetten om alweer voor de 50e keer die prachtige Batavierenrace mogelijk te maken.

In dit hoofdstuk krijg je een kijkje achter de schermen van ’s werelds grootste estafetteloop. Wie zijn de mensen achter de race? Welk werk wordt verzet om elk jaar ruim achtduizend studenten een geweldig, avontuurlijk en episch weekend te verzorgen?

De 50e Organisatiecommissie

De 50e OC

  • Sander Bosma (voorzitter)
  • Karsten Hilbrands (vice-voorzitter & commissaris race Enschede)
  • Louisa Cordes (secretaris)
  • Thomas Krullaars (penningmeester & commissaris faciliteiten Enschede)
  • Laura Scharstuhl (commissaris PR en media)
  • Gwen Beemer (commissaris race Nijmegen)
  • Marleen ten Siethof (commissaris faciliteiten Nijmegen)
  • Lucas Slootweg (commissaris externe betrekkingen)
  • Bob Fleer (commissaris intern)

Organiseer jij de 51e Bata?

Wil jij de 51e editie van het grootste studentenevenement van Nederland organiseren? Of heb je altijd al eens de uitdaging van een bestuursjaar willen aangaan?

Als bestuurder bij de Batavierenrace heb je de keuze om je een jaar lang fulltime of parttime bezig te houden met het organiseren van dit grootse evenement. De helft van het bestuur is gevestigd in Nijmegen, de andere helft in Enschede.

Op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op of neem een kijkje op onze website!